Schrijf je nu in voor de vierde Feyenoord Foundation FunRun op 19 mei

images

Geld inzamelen voor het goede doel, terwijl je door De Kuip loopt. Dat kan alleen tijdens het leukste hardloopevenement van het jaar: de Feyenoord Foundation FunRun! De Kuip is ook dit jaar weer het decor van dit unieke evenement voor jong en oud. De inschrijving voor de Feyenoord Foundation FunRun editie 2019 is geopend.

€30.062,-
De derde editie van de Feyenoord Foundation FunRun, die eind mei vorig jaar plaatsvond, leverde een bedrag van €30.062,- op. Deze opbrengst is verdeeld over de twee goede doelen die aan dit hardloopevenement zijn gekoppeld: het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis (een derde) en Feyenoord Foundation (twee derde).

TISKids studie
Het bedrag van de editie van 2018 wordt door het Sophia Kinderziekenhuis gebruikt voor de TISKids studie. Dit is een onderzoek voor kinderen met de ziekte van Crohn. De ziekte van Crohn is een chronische darmontsteking die bij 25% van de patiënten al op jonge leeftijd ontstaat.

Het doel van de TISKids studie is om de behandelmethode voor kinderen te verbeteren, zodat de impact van deze ziekte op het dagelijks leven zal afnemen. Feyenoord Foundation gebruikt het resterende bedrag voor de organisatie van diverse maatschappelijke projecten en activiteiten op het gebied van sport en gezondheid, werk en onderwijs en supporters en jongeren.

Vierde editie
Op zondag 19 mei vindt de vierde editie van de Feyenoord Foundation FunRun plaats. De inschrijvingen voor dit evenement zijn vanaf vandaag geopend. Tijdens dit hardloopevenement komen de deelnemers op plekken waar normaal gesproken alleen de Feyenoord-spelers mogen komen, zoals de spelerstunnel en het veld.

Naast deze unieke plekken in De Kuip gaat het parcours van de 5 en 10 kilometer dit jaar ook over Varkenoord (het trainingscomplex van de Feyenoord Academy) en 1908 (de accommodatie van het eerste elftal van Feyenoord).

Meer informatie en inschrijven
De donaties komen wederom ten goede aan het Sophia Kinderziekenhuis en Feyenoord Foundation. De inschrijving voor de Feyenoord Foundation FunRun editie 2019 is vanaf nu geopend. Klik hier om je direct in te schrijven. 

 

Feyenoord Foundation FunRun vindt niet plaats in 2021

De Feyenoord Foundation FunRun is vanwege de coronapandemie van de kalender gehaald. Met het oog op de huidige stand van zaken rondom COVID-19 is het uitgesloten dat het evenement, zoals gepland, in mei 2021 op een veilige manier door zou kunnen gaan. De volksgezondheid gaat voor alles.

Lees meer