Sfeervolle editie Feyenoord Foundation FunRun

images

De Kuip was zondagochtend 19 mei het decor van de vierde Feyenoord Foundation FunRun. Onder perfecte weersomstandigheden stonden ruim 3750 deelnemers aan de start. Geschminkt met Feyenoord logo op de wang en in compleet Feyenoord tenue begonnen de eerste en kleinste lopers van de dag aan de Kameraadjes run en de Familie Run. Na een echte Feyenoord warming-up klonk het fluitsignaal en begonnen zij op de muziek van Super Feyenoord aan hun ronde om  en in het stadion. Als echte Feyenoorders liepen zij vervolgens door de spelerstunnel het veld op. Hier werden zij door oud-voetballer en stadionspeaker Peter Houtman met veel enthousiasme verwelkomd. Ook konden de deelnemers rekenen op veel support vanaf de tribune, die vol zat met supporters om de deelnemers aan te moedigen.

Na de FamilieRun was het tijd voor de 5 km en de 10 km. Deelnemers liepen nu niet alleen door de spelerstunnel en over het veld, maar ook over Varkenoord - het trainingscomplex van de Feyenoord Academy, en trainingscomplex 1908 - het trainingscomplex van het eerste elftal van Feyenoord.

Na afloop wachtte er bij de finish een echte Feyenoord Foundation FunRun medaille die de deelnemers massaal lieten graveren met hun naam er op. Van klein tot groot, alle deelnemers hebben zichtbaar genoten van dit heerlijke hardloopfeest. Binnenkort zal bekend worden gemaakt hoeveel geld is opgehaald voor de Feyenoord Foundation en het Sophia Kinderziekenhuis.

Bekijk hier de eerste foto's.

Feyenoord Foundation FunRun vindt niet plaats in 2021

De Feyenoord Foundation FunRun is vanwege de coronapandemie van de kalender gehaald. Met het oog op de huidige stand van zaken rondom COVID-19 is het uitgesloten dat het evenement, zoals gepland, in mei 2021 op een veilige manier door zou kunnen gaan. De volksgezondheid gaat voor alles.

Lees meer