Inschrijving jubileumeditie Feyenoord Foundation FunRun geopend

images

Op woensdag 6 mei vindt de jubileumeditie plaats van de Feyenoord Foundation FunRun. Zamel geld in voor de Feyenoord Foundation én loop op een mooie dag uit de geschiedenis door De Kuip. Op woensdag 6 mei 2020 is het namelijk exact 50 jaar geleden dat Feyenoord in 1970 de Europacup I won.

De Kuip is ook dit jaar weer het decor van dit unieke evenement voor jong en oud. Deelnemers komen tijdens de FunRun op plekken waar normaal gesproken alleen de Feyenoord-spelers komen, zoals de spelerstunnel en het veld. Voor de jongste Feyenoord-fans is een Kidszone ingericht.

Unieke parcoursen voor jong en oud
Deelnemers krijgen tijdens deze jubileumeditie de mogelijkheid om te kiezen tussen deverschillende parcoursen; de Kameraadjes Run van 1 km, de Familie Run van 2 km en een 5 en 10 km parcours. Tot voorgaand jaar liepen de deelnemers op de 10 km twee keer de ronde van de 5 km. In 2020 is dit veranderd naar één parcours van 10 km.

Naast de unieke plekken in De Kuip gaat het parcours van de 5 en 10 km dit jaar ook weer over het gloednieuwe Varkenoord (het trainingscomplex van de Feyenoord Academy) en 1908 (de accommodatie van het eerste elftal van Feyenoord).

Het goede doel: Feyenoord Foundation
Via de Feyenoord Foundation zetten we de #KrachtvanFeyenoord in om met onze sociaal-maatschappelijke programma’s levens te veranderen. Om mensen in beweging te brengen. Om bij te dragen aan een betere toekomst voor onze supporters en de inwoners van Rotterdam op het gebied van sport, onderwijs en werk. Want de #KrachtvanFeyenoord is overal. Je ziet ‘m in de dankbare glimlach van de oude man die in zijn ziekenhuisbed voor het laatst een training bezoekt. In de zelfverzekerde handdruk van de jonge vrouw die net haar nieuwe werkgever heeft gevonden. En je vindt ‘m op zondagochtend op al die trapveldjes waar de Feyenoord Street League bij honderden kinderen voor plezier zorgt.

Inschrijven
Voor iedereen die De Kuip en haar iconische plekken op een unieke manier wil beleven en ervaren is de Feyenoord Foundation FunRun dé kans. De inschrijving voor editie 2020 is vanaf nu geopend en kan via de website. 

Feyenoord Foundation FunRun vindt niet plaats in 2021

De Feyenoord Foundation FunRun is vanwege de coronapandemie van de kalender gehaald. Met het oog op de huidige stand van zaken rondom COVID-19 is het uitgesloten dat het evenement, zoals gepland, in mei 2021 op een veilige manier door zou kunnen gaan. De volksgezondheid gaat voor alles.

Lees meer