Parcours

De Kuip is decor van dit unieke hardloopevenement. Tijdens dit hardloopevenement komen de deelnemers op plekken waar normaal gesproken alleen de Feyenoord-spelers mogen komen, zoals de spelerstunnel en het veld. Naast deze unieke plekken in De Kuip, gaat het parcours van de 5 en 10 kilometer ook over Varkenoord (het trainingscomplex van de Feyenoord Academy) en trainingscomplex 1908 (het trainingscomplex van het eerste elftal van Feyenoord).

Het parcours van editie 2020 wordt in aanloop naar het evenement hier gepubliceerd.

 

 Bekijk hieronder de highlights op het parcours.

 

De Kuip

De Kuip, zoals Stadion Feijenoord in de volksmond wordt genoemd, werd in 1937 geopend als het voetbalstadion voor de thuiswedstrijden van Feyenoord. Ruim tachtig jaar later is dat nog altijd de primaire functie van deze voetbaltempel.

De spelerstunnel

De route loopt dwars door de mythische en prachtig beschilderde spelerstunnel van De Kuip. Door diezelfde tunnel hebben de grootste voetballers ter wereld gelopen, vlak voordat ze via de trap het veld van De Kuip betraden.

Het veld

Het grasveld van De Kuip is in het seizoen 2017-2018 voor de vijfde keer op rij uitgeroepen als winnaar van de veldencompetitie van de Vereniging voor contractspelers (VVCS). De aanvoerders van de Eredivisieclub beoordeelden de grasmat van De Kuip opnieuw als beste van Nederland. De route van de Feyenoord Foundation FunRun loopt langs het grasveld en je kunt het gras dus ruiken.

De trappen

Om De Kuip volledig te kunnen zien en ervaren, moet je de hoogte in. Tijdens de tocht door het stadion klim je tussen de blauwe stoeltjes door over de karakteristieke rode trappen.

Varkenoord

De kraamkamer op opleidingscomplex Varkenoord stoomt jaar in jaar uit talenten klaar voor het eerste elftal van Feyenoord en wordt geroemd in binnen- en buitenland.

Trainingscomplex 1908

1908 is het gloednieuwe, multifunctionele en moderne trainingscomplex van Feyenoord 1, dat in juni 2018 in gebruik werd genomen. Op 1908 werkt de selectie van Feyenoord in een topsportklimaat keihard aan de doelstelling om elke dag beter te worden.

Feyenoord Foundation FunRun vindt niet plaats in 2021

De Feyenoord Foundation FunRun is vanwege de coronapandemie van de kalender gehaald. Met het oog op de huidige stand van zaken rondom COVID-19 is het uitgesloten dat het evenement, zoals gepland, in mei 2021 op een veilige manier door zou kunnen gaan. De volksgezondheid gaat voor alles.

Lees meer